Uge 17: Borgernes Verdensmålsuge på biblioteket

20.04.24
I uge 17 er det Borgernes Verdensmålsuge, og det sætter vi spot på. Det gør vi ved udstillinger, workshops og arrangementer for børn og voksne.

Hvem ved, måske kommer der også en overraskelse i løbet af ugen? I hvert fald er det kommet os for øre, at det der med klimaet giver genklang i de yngre generationer – de ønsker handling for deres fremtid.

Læs mere og tilmeld dig det enkelte arrangement ved at gå til arrangementsoversigten.

OBS: I Give afholdes der workshops om bæredygtig energi for skoleklasser, og vi har stadig en ledig workshop d. 23. april, hvis din skoleklasse skulle være interesseret. I så fald, så skriv til Thomas og hør nærmere på TLIMU@vejle.dk.

Vejle Bibliotek

I Vejle foregår der ugen igennem flere ting, hvor overskriften er Verdensmål. Du kan bl.a. blive klogere på ulighed i sundhedssektoren, for har vi reelt alle lige adgang til sundhedssektoren og behandling af vores skavanker og sygdomme?

Du kan også komme på en byvandring i Vejle midtby og høre en personlig beretning om byens udvikling de sidste ca. 60 år.

Sidst men ikke mindst kan du også tage dit barn med til Lods Hans, som er en børneteaterforestilling for de mindste. Det er et renovationseventyr, hvor Heartbeat Groups bruger affald kreativt, så det f.eks. bliver til musikinstrumenter.

Jelling Bibliotek
Projektørlyset er indstillet på bæredygtigt forbrug i Jelling. Her afholder biblioteket i samarbejde med Byens Café et strikkearrangement med MAMAgarn, hvor man arbejder med et strikkekit af dansk kvalitetsuld, der stammer fra overskudsproduktion.

Nørremarken Bibliotek
På satellitbiblioteket i Nørremarken kommer forfatter Sara Rahmeh og fortæller om romanen Betonhjerter. Bogen handler om at vokse op i et lokalsamfund, et boligkompleks, de færreste egentlig forstår. Rahmeh kalder selv sin bog for ’en slags Vangede billeder med ekstra chili’.

Børkop Bibliotek
I Børkop er der fokus på mental sundhed. Her vil Dorte Bladt og Mette Stoffer udfolde redskabet ’ABC for mental sundhed’. Metoden kan gøre os klogere på vores egen og andres trivsel.

Egtved Bibliotek
I Egtved livestreames en samtale mellem hele Danmarks bonderøv Frank Erichsen og Signe Wenneberg. Kodeordene i samtalen bliver vildskab, verdensmål, hverdagsvalg og om at gøre en forskel for fremtiden!